Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Lipsirea de subvenții de stat a Partidului Șor: Ce a decis Curtea Supremă de Justiție

10 oct. 2022,, 14:07   Politică
2392 0

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins recursul depus de Partidul Şor în privința deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC), prin care a lipsit formațiunea politică de subvențiile de la bugetul de stat, pentru o perioadă de jumătate de an.

Astfel, se menţine încheierea din 26 septembrie curent a Curţii de Apel Chişinău (CA), prin care CA a dat dreptate membrilor CEC, transmite realitatea.md.

Potrivit deciziei CSJ, „avînd în vedere că încheierea din 26 septembrie curent a Curții de Apel Chișinău este întemeiată și legală, iar argumentele recurentului nu și-au găsit confirmare, completul specializat pentru examinarea acțiunilor în contencios administrativ al Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ al Curţii Supreme de Justiţie ajunge la concluzia de a respinge recursul depus de Partidul Politic ,,Şor”, reprezentat de avocatul Vadim Banaru, cu menținerea încheierii din 26 septembrie a Curții de Apel Chișinău”, se arată în încheierea CSJ.

Amintim că, Partidul Șor a fost lipsit de subvențiile din contul bugetului de stat pentru o perioadă de jumătate de an. Decizia a fost aprobată de Comisia Electorală Centrală la data de 9 septembrie, care a constatat încălcări, privind raportarea veniturilor și cheltuielilor în campania electorală desfășurată pentru alegerile locale noi din data de 29 mai curent.

CEC a constatat folosirea fondurilor nedeclarate în sumă totală de aproximativ 20 de mii de lei și depășirea plafonului financiar stabilit. Sancțiunea va fi aplicată în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2023.


Precizăm că, în prezent, Procuratura Generală are în gestiunea sa un dosar privind finanțarea ilegală a Partidului Șor, iar deputata Marina Tauber, este cercetată penal pentru falsificarea raportului financiar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?