Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Kozak a anunțat că a convenit cu Moldova asupra anulării restricțiilor la export

12 aug. 2021,, 08:28   Politică
3733 18

Rusia și Moldova au convenit asupra ridicării reciproce a restricțiilor la exportul produselor, a declarat șeful adjunct al administrației prezidențiale, Dmitri Kozak, care a sosit la Chișinău într-o vizită de lucru.

"Am convenit asupra cooperării privind comerțul reciproc, comerțul fără taxe vamale, ridicarea restricțiilor pentru exportatorii ruși și măsuri reciproce privind furnizarea produselor agricole moldovenești pe piața rusă", a declarat Kozak, citat de RIA Novosti.

În 2014, Rusia a impus taxe asupra mărfurilor moldovenești. Acest lucru s-a întîmplat după decizia Republicii Moldova de a ratifica Acordul de asociere cu UE.

În octombrie 2018, președintele de atunci al Republicii Moldova, Igor Dodon, la o întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin, a declarat că Rusiei îi revin 80-90% din exporturile țării. După negocieri, Rusia a introdus și extins de mai multe ori regimul preferențial, scutirea de taxe vamale pentru anumite categorii de mărfuri moldovenești - fructe, vin și conserve.

Ultima dată regimul duty-free a fost prelungit pînă la 31 martie. Acesta a expirat deja în perioada noului președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, care a preluat funcția în decembrie 2020. În aprilie, ea a spus că a trimis o scrisoare autorităților ruse cu o cerere de extindere a regimului duty-free, a anunțat TASS. "Și aș dori o soluționare sistematică a acestei probleme", a spus atunci Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?