X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Irina Vlah a invitat echipa Guvernului României în Găgăuzia

11 feb. 2022,, 16:44   Politică
3304 10

Bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, a invitat, astăzi, 11 feruarie, echipa Executivului român în Găgăuzia pentru „a ne cunoaște mai bine”.

Totodată, în cadrul ședinței comune a Guvernelor R. Moldova și României, șefa regiunii autonome a mulțumit autorităților române pentru suportul financiar acordat la construcția blocului nou de studii pentru liceul Mihai Eminescu din Comrat, solicitînd ajutor financiar din partea Guvernului României pentru a finaliza construcția, transmite Noi.md cu referire la replicamedia.md.

„Sînt foarte bucuroasă să fiu parte la acest eveniment deosebit. Vreau să încep de a mulțumi Guvernului României pentru suportul esențial în construcția blocului nou de studii pentru liceul Mihai Eminescu din Comrat.(...).

Dacă în 2014, în clasa I, în acest liceu învățau 13 copii, în 2021 avem 75 de copii. Acesta e rezultatul efortului nostru de a convinge oamenii să învețe limba oficială a statului.

Calculele costului proiectului au fost făcute în 2019, până la pandemie. În perioada ce a urmat, au crescut esențial costul materialelor de construcții și al lucrărilor. Suplimentar, au fost identificate volume de lucrări scăpate la etapa licitației inițiale. Astfel, ne-am pomenit în situația în care avem o insuficiență de 4 milioane 400.000 lei pentru a încheia construcția blocului de studii. Criza economică, prin care trecem acum, nu ne permite să alocăm resurse din bugetul nostru. În acest context, stimate domnule prim-ministru al României, vă rog să examinați posibilitatea de a ne ajuta să încheiem construcția blocului de studii și să-l transmitem copiilor, începînd cu ziua de 1 septembrie a acestui an. Va fi un cadou frumos pentru cei ce urmează să fie viitorul Republicii Moldova”, a declarat Irina Vlah.


În aceeași ordine de idei, bașcana Găgăuziei a invitat echipa Guvernului României în vizită în Găgăuzia.

„Vrem să ne cunoașteți mai bine, să vă convingeți că suntem oameni cumsecade și talentați. Vrem să învățăm multe de la dumneavoastră - să atragem investiții în industrializarea economiei și dezvoltarea sectorului IT, să elaborăm proiecte și să atragem fonduri europene, să construim o democrație sustenabilă, și multe alte lucruri frumoase”, a conchis Vlah.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?