X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1670

Ion Chicu cere ambasadorilor să ia atitudine față de ,, derapajele antidemocratice” ale noii guvernări

25 aug. 2021,, 10:35   Politică
5614 37

Fostul premier Ion Chicu a îndemnat ambasadorii să ia atitudine față de ,, derapajele antidemocratice” ale noii guvernări după ce în lectura finală au fost votate mai multe legi, transmite Noi.md.

În postarea sa pe Telegram Ion Chicu și-a exprimat opinia referitoare la actele legislative votate.

,,Ieri, PAS a votat unele acte legislative, care nu au nimic cu statul de drept, democrația și valorile europene. Și nici cu lupta cu corupția nu au nimic, bineînțeles. De fapt (și de jure), prin legea adoptată ieri, PAS-ul subordonează justiția unei formațiuni politice. Acoperindu-se cu "votul poporului", acest partid politic a decis să încalce principiul separării puterilor în stat și să captureze instituțiile, care conform Constituției nu pot fi în subordinea politicului.

Da, se acoperă cu "lupta cu corupția", dar judecând după ce personaje au început să numească în funcții-cheie, dar și după rolul lor în furtul "miliardulii" și alte jafuri, sunt convins că vor să-și subjuge procuratura pentru a scăpa de răspundere pentru corupția lor proprie din trecut și viitor.

Mă adresez Ambasadorilor statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv Dlui Peter Michalko, să ia atitudine față de aceste derapaje antidemocratice grave. Noi nu mai vrem ca lupta geopolitică cu Rusia să se dea cu prețul statalității, bunăstării și libertății moldovenilor! Nu vrem ca acoprindu-se cu lozinci frumoase, cu loialitatea lor falsă față de Occident, partidul pretins pro-european să reia jefuirea statului, cum au făcut-o fiind la conducere prin 2013-2014” a scris Chicu.


Amintim că ieri Parlamentul RM a adoptat în lectură finală mai multe legi controversate care vizează CNA, Procuratura Generală și Codul Vamal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий