X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Grosu anunță că din septembrie va funcționa votul electronic în Parlament

24 aug. 2021,, 09:45   Politică
2478 1

Votul electronic în Parlament va fi implementat din luna septembrie anul curent, susține Igor Grosu, preşedintele Parlamentului.

„Din septembrie avem vot electronic, e foarte simplu. Au fost idei să îl începem din sesiunea extraordinară, dar am zis – gradul de iniţiere a deputaţilor e diferit, o să fie o instrucţiune, un demo va fi elaborat, difuzat la toată lumea, dar credeţi-mă e foarte simplu, trei mişcări, adică două pînă la urmă, ai introdus cartela, ai activat sistemul şi ai votat pentru sau împotrivă. Pe ecranele cele două mari care sînt în dreapta, stînga mea apare nu doar cîţi au votat pentru, împotrivă şi nu au votat deloc, apare şi numele deputatului care şi cum a votat şi noi avînd această informaţie o vom anexa la dosarul proiectului de lege”, a spus Igor Grosu în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Totodată, preşedintele Legislativului a mai spus că noua sesiune a Parlamentului ar putea începe la data de 9 septembrie. „Cu certitudine pe 9 septembrie trebuie să avem prima şedinţă a Parlamentului în noua sesiune ordinară, deci pauza va fi foarte scurtă şi cum am spus sărbătorile naţionale, pregătirile de nou an şcolar şi revenim la muncă”, a mai declarat Igor Grosu.

Costul total al sistemului e-Parlament constituie peste 400 de mii de dolari. În prezent, la şedinţele plenare, cei 101 deputaţi votează proiectele de legi şi hotărîrile ridicînd mîinile, voturile fiind numărate, pe sectoare, de deputaţi desemnaţi să facă acest lucru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?