X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Instanța a amînat examinarea cauzei lui Vladimir Plahotniuc

4 apr. 2023,, 20:15   Politică
3067 0

O nouă ședință în dosarul fraudei bancare, în care Vladimir Plahotniuc are statut de învinuit, a fost amînată de judecătorii de la Curtea de Apel, Chișinău.

De această dată, drept motiv a servit solicitarea avocaților de recuzare a completului de judecată. Procuratura Anticorupție a atras atenția, anterior, că dosarul este tergiversat.

Curtea de Apel Chișinău urma să continue astăzi examinarea dosarului fraudei bancare în care Vlad Plahotniuc are calitatea de învinuit. Avocații au cerut recuzarea completului de judecată, iar acesta a anunțat o pauză de cîteva zile în care urmează să decidă în privința demersului, a declarat pentru Radio Moldova purtătoarea de cuvînt a instanței, Adela Roșca.

Precizăm că, o altă ședință a fost amînată acum aproximativ o lună, iar atunci Procuratura Anticorupție a acuzat că ar fi tergiversată examinarea dosarului.

Amintim că, Vladimir Plahotniuc a fost pus sub acuzare pentru crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălarea banilor. Potrivit procurorilor, acesta ar fi primit în perioada 2013-2015, peste 39 de milioane de dolari și 3,5 milioane de euro, care aveau ca origine credite bancare obținute fraudulos de la cele trei bănci devalizate în 2014, prin intermediul companiilor fondate de Ilan Șor, pe numele unor persoane interpuse.


La 17 noiembrie 2022, instanța de fond, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a autorizat finalizarea urmăririi penale în lipsa lui Vladimir Plahotniuc, decizie atacată de avocați la Curtea Constituțională.

În prezent la Curtea de Apel Chișinău activează 18 judecători, trei dintre care examinează dosarul fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc.

0
4
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?