Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În satul Bîc se voteaza într-un cort instalat de IGSU

11 iul. 2021,, 16:35   Politică
2057 0

Localnicii din două sate din țară își exercită dreptul la vot în secții improvizate. Astfel, în satul Bîc din municipiul Chișinău, oamenii au venit să voteze într-un cort instalat pe un teren de fotbal. Membrii secției au fost nevoiți să suporte temperaturi extrem de ridicate, la dispoziția lor fiind pus un singur ventilator. Totodată, unii alegători s-au arătat nemulțumiți că secția de vot nu a fost amplasată într-o clădire.

În după-amiaza zilei, cînd temperaturile depășeau 30°C la umbră, procesul electoral era în toi în satul Bîc din municipiul Chișinău.

Aici, secția de vot a fost amplasată într-un cort instalat pe un teren de fotbal din localitate, informeaza Agora.

„E foarte cald. Ar fi fost de dorit ceva mai bun, dar dacă nu, așa venim, cum este”, ne-a spus o localnică.

„E cald, e cald, noi ieșim și ne ducem, dar aiștea care stau aicea li-i greu”, a spus o altă locuitoare a satului.


Membrii secției de votare au fost nevoiți să suporte temperaturi extrem de ridicate, la dispoziția lor fiind un singur ventilator.

„Oleacă ne deranjează, dar ce să facem, trebuie să mergem înainte. Apă ne-au pus, toate atribuțiile ce trebuiesc pentru a lucra noi le avem. Unul lucrează, unul face un pic de pauză, cumva ne rînduim unul pe altul”, a declarat Tatiana Pogor, președinta secției de votare, satul Bîc

În satul Bîc din municipiul Chișinău sînt așteptați la vot 969 de alegători. O secție improvizată a fost instalată și în satul Cigîrleni din raionul Ialoveni. Alegătorii din cele două sate au votat în corturi și la alegerile prezidențiale din toamna anului 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?