Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Important pentru operatorii economici, distribuitori de medicamente din regiunea transnistreană

24 ian. 22:30   Politică
2422 0

Experții din cadrul grupurilor de lucru pentru ocrotirea sănătății de pe ambele maluri ale Nistrului s-au întrunit într-o nouă ședință, în format online, cu participarea și a reprezentanților Biroului de țară al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Teme de discuții au constituit problema importurilor de medicamente și de produse farmaceutice neînregistrate în nomenclatoarele naționale de profil ale Republicii Moldova, precum și proceduri de autorizare a dispozitivelor medicale radiologice destinate centrelor medico-sanitare din regiunea transnistreană neluate la evidența autorităților naționale de profil, notează Noi.md.

Conducătorul grupului de lucru de la Chișinău, Dragoș Guțu, Director general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), a atras atenția, că în urma încetării din data de 31 decembrie 2023 a stării de urgență în Republica Moldova, a fost abrogată Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 10 din 15 martie 2022, în partea ce vizează evaluarea cererilor pentru eliberarea autorizației de import a medicamentelor neînregistrate pentru distribuitorii din regiunea transnistreană.

În continuare operatorii economici, distribuitori de medicamente din regiunea transnistreană, urmează să se conformeze regulilor generale pentru autorizarea importului medicamentelor neautorizate pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit datelor statistice prezentate de către AMDM, pe parcursul anului 2023 au fost eliberare 2655 de autorizații pentru medicamente înregistrate introduse de distribuitorii din regiune și 3112 de autorizații pentru medicamente înregistrate importate de distribuitorii din dreapta Nistrului.


În partea ce ține de medicamente neînregistrate au fost emise 692 de autorizații pentru distribuitorii din regiune și 723 de autorizații pentru distribuitorii din dreapta Nistrului.

4
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?