X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Hotărîrea instanței în cazul unui ales local acuzat că și-a falsificat diploma

22 dec. 2019,, 12:00   Politică
4343 1

Nicolai Ermurache, vicepreședintele raionului Căușeni, acuzat pentru că ar fi falsificat diploma de studii cu care s-a angajat la muncă la Întreprinderea „Moldsilva”, a fost achitat.

La 18 decembrie 2019, Judecătoria Anenii-Noi, sediul Bender, a emis o sentință de achitare în care a notat că „nu s-a constatat existența faptei infracțiunii”, notează Noi.md cu referire la moldovacurata.md.

Împotriva lui Nicolai Ermurache, Inspectoratul de Poliție Bender a pornit un dosar penal în 2018 în baza art. 361 al. 2 lit. b) – confecționarea, deținerea și folosirea unei diplome de studii false. Sesizarea a fost depusă de directorului Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură ”Tighina”, Iurie Apostolachi. El a descoperit că Ermurache s-a angajat în funcția de șef al Ocolului Silvic Căinari prezentînd o diplomă falsă, datată cu anul 2011, emisă de către Colegiul de Ecologie din Chișinău.

Apostolachi a cerut, prin sesizare, Ministerului Educației să verifice autenticitatea diplomei, iar răspunsul a fost că un document cu seria respectivă a fost eliberat pe numele unei alte persoane.

Nicolai Ermurache a afirmat, în instanță, că acesta ar fi un dosar fabricat, pe motive politice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?