Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Gavrilița, nemulțumită de activitatea Băncii Naționale: „Acțiunile nu au fost hotărîte și nici luate la timp”

3 iun. 2022,, 12:25   Politică
2051 0

Prim-ministra Natalia Gavrilița se arată nemulțumită de activitatea Băncii Națională a Moldovei (BNM) și susține că, după părerea sa, acțiunile BNM nu au fost suficient de hotărîte, iar instituția nu a intervenit la timp și din acest motiv nivelul inflației a ajuns atît de mare.

Fiind întrebată în cadrul unei emisiuni dacă ar trebui sau nu să fie demis guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, prim-minstra s-a eschivat să răspundă, transmite tv8.md.

„În opinia mea, acțiunile nu au fost suficient de hotărîte și nu au fost luate la timp de aceea am ajuns la un nivel de inflație atît de mare. Mai mult decît atît, cred că și comunicarea în baza rapoartelor inflațiilor puteau fi înbunătățite. sînt niște rapoarte foarte tehnice. Da, acolo sînt anumite previziuni despre nivelul inflației, dar toți care lucrează acolo la BNM trebuie să fie foarte atenți cum comunică și cum gestionează așteptările inflaționiste”, a declarat Natalia Gavrilița.

„Creșterea prețurilor are așa o caracteristică, dacă toată lumea așteaptă că ele vor crește, atunci ele întradevăr vor crește. Este foarte important să temperăm aceste așteptări și să facem tot posibilul ca să nu permitem creșterea graduală a prețurilor și tarifelor”, a conchis premierul țării.

Am contactat reprezentanții Băncii Naționale pentru a afla cum comentează aceștia declarațiile Nataliei Gavrilița, însă nu am primit niciun răspuns la solicitarea trimisă.


Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, prețurile medii de consum în luna aprilie 2022, comparativ cu luna aprilie 2021, au crescut cu 27,07%, inclusiv la produse alimentare - cu 30,17%, mărfuri nealimentare - cu 19,13% și servicii prestate populației - cu 34,40%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?