Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Gavrilița, despre primul an de guvernare: "Unul dintre cei mai grei în 30 de ani de independență"

8 aug. 09:28   Politică
1759 0

Cu prilejul marcării unui an de la preluarea guvernării în R.Moldova, cabinetul de miniștri condus de Natalia Gavrilița a desfășurat o ședință de totalizare a rezultatelor.

Premierul a remarcat că din cauza crizelor globale care au afectat și R.Moldova, acest prim an de guvernare s-a dovedit a fi unul dintre cei mai grei de la indepedență încoace.

„Anul trecut porneam cu speranța că vom reuși să construim Moldova vremurilor bune. Ne-am angajat în egală măsură să spunem întotdeauna adevărul iar realitatea este că a trecut unul din cele mai grei ani din ultimii 30 de ani de independență.

Lumea de astăzi este foarte diferită de lumea de la momentul în care am preluat guvernarea, mulți oameni o duc foarte greu la noi în țară iar noi avem pîrghii limitate din simplu motiv că crizele care ne lovesc sînt de natură globală.

Atunci cînd prețurile la energie au crescut am venit cu un amplu pachet de compensații a facturilor, atunci cînd agricultorii s-au confruntat cu rize am oferit parțial compensații, atunci cînd producătorii au pierdut piețele de deesfacere am deschis alte piețe. În ciuda faptului că am fost nevoiți să acționăm ca niște pompieri, am reușit să pornim reforma în justiție, să deblocăm asistența externă”, a relatat ea.


Premierul a menționat printre reușitele guvernării transformarea statului într-un partener pentru mediul de afaceri. „Știm cu toții că în absența unei astfel de credibilități nu am fi primit ajutor din parte partenerilor de dezvoltare”.

Gavrilița a mai remarcat în timpul discursului său că ne așteaptă o iarnă grea cu multe încercări, iar în prezent se lucrează la soluții.

„Nu sîntem rupți de realitate, am efectuat vizite în teritoriu, am avut chiar și o primă ședință a guvernului la Bălți, știm că prin măsurile care le-am dispus nu am putut lua povara prețurilor de pe umerii celor mai vulnerabili. Ne așteaptă o iarnă grea cu multe încercări pentru care ne pregătim încă de pe acum. Mai este încă mult de lucru”.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав