Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Gavrilița, despre primul an de guvernare: ”A fost unul dificil din cauza crizelor”

7 aug. 2022,, 14:31   Politică
2879 0

În data de 6 august s-a împlinit un an de la învestirea Guvernului Nataliei Gavrilița. Prim-ministra, însă, nu a făcut niciun raport de totalizare alături de echipa sa din executiv. Natalia Gavrilița ieșind la o dare de seamă alături de colegii din Parlament în 11 iulie, cînd s-a făcut un an de la cîștigarea alegerilor parlamentare.

„Promitem să ne pornim cu dreptul și să pornim curățirea instituțiilor statului și numirea oamenilor onești și profesioniști în funcțiile cheie ale statului.” Este promisiunea făcută de Natalia Gavrilița, acum un an, de la tribuna Parlamentului. 61 de deputați PAS au votat pentru învestirea noului Guvern. Nu au ridicat mîna Partidul Șor și Blocul comuniștilor și socialiștilor, care au criticat atît programul de guvernare, cît și lista cabinetului de miniștri, notează Noi.md cu referire la tv8.

Noul Guvern, condus de Natalia Gavrilița, a fost format din 13 ministere, în loc de 9, așa cum era pe timpul fostului premier Ion Chicu. Cei 16 miniștri care au depus jurămîntul, în prezența Maiei Sandu, sînt pentru prima dată în această funcție.

Deși partidul de guvernare a tot negat că vor fi remanieri guvernamentale...

„Cine trebuie să plece? Nimeni.”


Totuși, schimbări au avut loc luna trecută, în 8 iulie. Președintele Comisiei parlamentare agricultură Vladimir Bolea a devenit ministru al Agriculturii, Viorel Gherciu fiind revocat din funcție la propunerea prim-ministrei Natalia Gavrilița.

Natalia Gavrilița a fost deseori criticată pentru unele exprimări, bunăoară, s-a întîmplat și atunci cînd a încercat să explice cauza creșterii prețurilor.

Explicația Nataliei Gavrilița a generat un val de critici pe rețelele sociale. Un tînăr a surprins-o chiar pe prim-ministră în magazin și a luat-o l-a întrebări, ironizînd-o

Natalia Gavrilița nu a ieșit cu echipa guvernamentală la raport. Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate au făcut un bilanț în 11 iulie, cînd au marcat un an de la cîștigarea alegerilor parlamentare.

Deși opoziția a criticat aspru performanțele guvernului Gavrilița, executivul a reiterat de nenumărate ori că în ciuda mai multor crize guvernul ar fi reușit să nu se abată de la principalele ținte, inclusiv cele sociale, și a găsit soluții atît pentru majorări de pensii, cît și pentru compensații la scumpirea gazelor. Totodată, Guvernul Gavirlița se laudă că a reușit obţinerea statutului de ţară candidată la UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?