Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

Fundația lui Plahotniuc a sponsorizat un eveniment organizat de Ambasada României

15 iul. 2019,, 15:33   Politică
3260 0

După mai bine de 8 luni de la evenimentul organizat cu ocazia Zilei României de către Ambasada României la Chișinău, Ministerul român de Externe a venit cu o explicație privind sponsorizarea evenimentului de către Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

Astfel, potrivit Ministerului de Externe român, Ambasada a transmis peste 30 de invitații de sponsorizare pentru organizarea recepției din decembrie 2018, costurile fiind suportate de 14 sponsori, printre care s-a aflat și Fundația „Edelweiss”, cu care s-a încheiat un contract de sponsorizare.

Obiectul sponsorizării l-a constituit acoperirea unei părți din cheltuielile necesare organizării de către personalul hotelului a unui bufet oferit invitaților în cadrul recepției. În schimbul acestei sponsorizări Ambasada s-a obligat să asigure prezentarea publică a numelui Fundației Edelweiss în timpul evenimentului.

Mai mult, se notează că „Obligațiile Ambasadei, rezultate din contractele de sponsorizare, s-au rezumat doar la prezentarea publică a numelui sponsorilor în cadrul evenimentului. Contractul de sponsorizare este un contract tip, standardizat, utilizat în toate aceste situații, conținutul acestuia fiind aprobat anterior de către Ministerul Afacerilor Externe”.

Amintim că anul trecut, cu ocazia recepției de 1 decembrie, evenimentul organizat de Ambasada României la Chișinău a beneficiat de o sponsorizare a fundației Edelweiss, ce aparține fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc, pe atunci la putere în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?