X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Formuzal, despre amînarea Congresului Găgăuziei: Sper că au avut argumente foarte serioase

30 sep. 2022,, 16:09   Politică
1811 0

"Poate au existat mai multe motive pentru a amîna Congresul general al deputaților de toate nivelurile, iar eu voi numi cîteva dintre ele", și-a exprimat viziunea Mihail Formuzal, fostul bașcan al Găgăuziei.


"Este posibil că intervalul de timp din 19 august, cînd președintele NSG Dmitri Konstantinov a anunțat data preconizată a Congresului a fost mic și nu au avut timp să pregătească detaliat totul pentru desfășurarea sa."


Formuzal a presupus că o contribuție a adus și campania activă în mass-media și rețelele de socializare în care locuitorii din Găgăuzia sînt acuzați de separatism.


"Nu este exclusă nici următoarea opțiune. Mai mulți aleși locali au solicitat, potrivit deciziei Congresului anterior, din februarie 2014, un raport al conducerii Găgăuziei privind implementarea rezoluției adoptate acolo. A fost un document serios, la pregătirea căruia au participat mulți oameni cunoscuți și autoritari din Găgăuzia. În ea este precizat clar ce ar fi trebuit să facă atît puterea executivă a Găgăuziei, cît și autoritățile legislative după referendumul fatidic. Dar, fiți de acord, este greu să raportezi în fața oamenilor, a celor care au stat la originea creării Găgăuziei, cînd nu există realizări, ci o predare completă a pozițiilor".


Ex-bașcanul presupune și cîțiva factori despre care este informată conducerea Găgăuziei, dar nu a oferit-o locuitorilor autonomiei.


"Puterea executivă nu s-a manifestat în niciun fel și nu și-a adus poziția la cunoștința publicului. Toate acestea nu par un lucru foarte demn pentru conducerea autonomiei. Dar sper că ei au avut argumente foarte serioase pentru anularea unui forum reprezentativ atît de important al Găgăuziei", conchide Formuzal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?