Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Fostul bașcan al Găgăuziei Mihail Formuzal intenționează să revină în politică

6 sep. 2022,, 14:16   Politică
3648 0

Fostul bașcan al Găgăuziei, Mihail Formuzal ar putea reveni în politică. Acesta a anunțat că în curînd va prezenta un nou proiect, numit „Alternativa”.

Nu a oferit, însă, detalii despre viitorul proiect, iar deocamdată a lansat site-ul alternativa.md pe care postează articole editoriale în care vorbește despre situația politică din țară și regiunea autonomă, probleme sociale și economice.

„În urmă cu șapte ani, mi-am încheiat activitatea politică, considerînd că au fost suficiente patru mandate de încredere ale alegătorilor. În acești șapte ani, nu am candidat nicăieri, nu am luat parte la procese politice, permițîndu-mi uneori să vorbesc pe rețelele de socializare. În ultimii șapte ani, familia mea a avut nevoie de sprijinul meu și mi-am petrecut cea mai mare parte a timpului cu ea”, scrie Formuzal, citat de tv8.md.

„Acest site a fost deschis de un grup de locuitori ai Găgăuziei, care nu sînt indiferenți la soarta și ordinea din locuința lor, pentru a oferi idei și soluții: cum ne putem dota casa comună! Cum să-l ții cald și confortabil! Cum să se stabilească în ea armonie și pace - pentru toți cei care trăiesc în ea! Foarte curînd vom prezenta proiectul nostru Alternativa pentru discuții generale. Între timp, sîntem gata să acceptăm în echipa noastră oameni care sînt gata să pună lucrurile în ordine în propria lor casă. Părerile voastre politice pot fi diferite, dar avem o singură casă și toți trebuie să trăim împreună în ea. Punînd lucrurile în ordine în ea, trebuie să înțelegem că toți suntem diferiți și trebuie să respectăm opiniile tuturor celor care trăiesc în ea”, a mai precizat fostul bașcan al Găgăuziei.

În editorial, Mihail Formuzal vorbește despre resursele financiare „uriașe” venite din Uniunea Europeană și alte țări pentru autonomia găgăuză, bani pe care, spune fostul bașcan, autoritățile de la Comrat nu au știut cum să îi gestioneze.


Formuzal mai spune că Găgăuzia ar fi în faliment, avînd datorii uriașe față de autoritățile locale. „Unii analişti financiari spun că valoarea datoriilor este de aproximativ trei sute de milioane de lei. Relațiile de lucru dintre ramurile executive și legislative ale autonomiei au fost complet distruse. Puterile Găgăuziei au fost reduse la nivelul unei regiuni obișnuite a Republicii Moldova!”, mai scrie Mihail Formuzal în editorialul de pe alternativa.md.

Mihail Formuzal a fost bașcan al Găgăuziei între anii 2006-2015. Anterior, a fost primar al orașului Ceadîr-Lunga.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?