X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Filip prezintă raportul de activitatea deputaților PD, toate fracțiune din Parlament, părăsind sala

14 dec. 2018,, 11:28   Politică
2850 5

Prim-ministrul Pavel Filip prezintă raportul de activitate al Guvernului doar în fața deputaților parte a majorității parlamentare.

După ce deputați PSRM a părăsit ședința Parlamentului, indignați că au primit abia dimineață raportul Guvernului, pe 126 de pagini, ședința a fost părăsită și de deputații PL, PCRM și PLDM.

„Am înțeles că prim-ministrul va prezenta un raport de activitate pentru anii 2016-2018. trei ani de zile, consider că nu este corect pentru că în 2016 a fost anul în care PL a fost la guvernare și dacă ne uităm foarte bine la rezultate, cel mai bun an a fost cînd PL a fost la guvernare și nu vrem ca să se laude cu munca noastră, de aceea noi PL vă lăsăm să vă descurcați singuri aici”, a declarat Mihai Ghimpu.

„Fracțiunea PLDM de repetate ori a cerut audierea raportului Guvernului pentru anul 2018 conform prevederilor Regulamentului Parlamentului, ca să constatăm astăzi că după expirarea de drept a mandatului actualului Parlament, vine Guvernul cu raportul, ni-l repartizează aseară la ora 17:14 minute încălcînd prevederile regulamentului care prevedea că trebuie repartizat cu cel puțin zece zile înainte, ca deputații să facă cunoștință cu acest raport. De asemenea, constatăm că acest raport se face mai mult ca o dare de seamă a activității Parlamentului și nu a Guvernului, fiind enumerate legile care au fost adoptate și nicidecum implementarea care este funcția de bază a Guvernului. De asemenea, în semn de protest PLDM părăsește ședința Parlamentului în momentul audierii raportului” Tudor Deliu, președinte fracțiunea PLDM.

„Pe noi ne îngrijorează însuși denumirea raportului: Realizările Guvernului, noi această la ora 18:00 am primit aceste realizări. Sîntem triști și noi și tot poporul moldav și analizînd această activitate de trei ani de zile am văzut mai multe show-uri, dar nu măsuri concrete întreprinse de așa numitul Guvern. Show-urile și show-menii prin care curge sînge romînesc las să rămînă și să se descurce fără noi”, Vladmir Voronin, deputat PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?