X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Expert: Autoritățile RM înțeleg că relațiile economice eficiente cu Rusia este ceea la ce se așteaptă cetățenii

14 aug. 2021,, 19:09   Politică
2736 2

Autoritățile Moldovei înțeleg că relațiile economice eficiente cu Federația Rusă este ceea ce la ce se așteaptă majoritatea cetățenilor RM. Potrivit agenției infotag, despre acest lucru a scris expertul american al Fundației Jamestown, Vladimir Socor.

„Angajamentul Maiei Sandu și al echipei sale de integrare europeană este neclintit, dar ar trebui să recunoască trei lucruri. În primul rînd, poziția de „a rămîne departe de Rusia” nu va asigura victoria în alegerile din Moldova. De asemenea, nu va asigura realegerea, după expirarea mandatului de patru ani, avînd în vedere nivelul minim de sentiment anti-rus și respectul pe scară largă pentru Rusia în rîndul alegătorilor moldoveni. În al doilea rînd, o relație economică eficientă cu Rusia este ceea la ce se așteaptă majoritatea alegătorilor moldoveni și poate aduce beneficii economice semnificative Moldovei fără a compromite legăturile sale aprofundate cu UE. În al treilea rînd, conflictul din Transnistria nu poate fi rezolvat în interesul Moldovei pînă cînd nu se revine la un stat integru; și înainte de aceasta, vor fi necesare relații calme cu Rusia”, scrie expertul.

Potrivit lui, „printre cele șase țări ale Parteneriatului Estic, Moldova are cea mai mică importanță geopolitică pentru Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?