Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Evghenia Guțul nu va mai putea reprezenta partidul "Șor"

21 iun. 2023,, 18:30   Politică
3568 0

Evghenia Guțul a fost aleasă Bașcan al Găgăuziei din partea Partidului „Șor”, însă, la 19 iunie curent, Curtea Constituțională a declarat partidul neconstituțional, iar hotărîrea mai prevede că acei aleși în funcții pe listele acestei formațiuni în continuare vor activa ca independenți.

Astfel, Olesea Stamate, deputat al Partidul Acțiune și Solidaritate, președinte al Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, a venit cu precizări privind activitatea Bașcanului care urmează să fie învestit în funcție în iulie, informează tribuna.

„Da, independentă, neafiliată, așa zice hotărîrea Curții Constituționale și, respectiv, va trebui să-și mențină această restricție și în comunicarea publică, și în comunicarea cu alegătorii nu va mai putea spune că reprezintă Partidul „Șor””, a declarat ea în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei TV.

Cît despre deputații Partidului „Șor”, Olesea Stamate a spus că ei vor fi deputați independenți.

„Probabil, în hotărîrea motivată vom avea mai multe detalii vizavi de faptul dacă pot constitui ei o fracțiune proprie, să zic, o fracțiune independentă, deci trebuie de văzut hotărîrea integrală a Curții”, a mai spus politiciana.

6
1
0
1
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?