X 
Incendii stiri: 559
Criza energetică stiri: 1684

Europarlamentar român: „Republica Moldova este astăzi mai credibilă decît oricînd pe plan internațional”

5 dec. 2022,, 11:15   Politică
3924 1

Republica Moldova este astăzi mai credibilă decît oricînd pe plan internațional, cu o perspectivă europeană clară, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureșan, într-un interviu pentru interviu pentru Defapt.ro. El a afirmat că Uniunea Europeană este dispusă să accepte țara noastră în rîndurile sale, iar într-o zi va deveni stat membru al UE.

„Republica Moldova este astăzi mai credibilă decît oricînd pe plan internațional, cu o perspectivă europeană clară (...). Cînd am fost în urmă cu trei săptămîni la Chișinău, toți membrii delegației PE, din mai multe state, au fost surprinși de ritmul accelerat al reformelor, în special în justiție, în ciuda dificultăților pe care Republica Moldova le are”, a declarat europarlamentarul, citat de Radio Moldova, transmite ziarulnational.md.

Siegfried Mureșan și-a exprimat dorința ca negocierile de aderare la UE în cursul anului următor, după ce Comisia Europeană va evalua situația după aceste reforme.

„Siguranța noastră în UE depinde de stabilitatea Ucrainei, depinde de stabilitatea Republicii Moldova. Și UE înțelege că așa cum Ucraina este importantă pentru noi toți, și Republica Moldova este importantă pentru noi toți”, a mai menționat europarlamentarul român.

Potrivit lui, în ultimele săptămîni, UE a oferit un sprijin consistent, inclusiv financiar, Republicii Moldova pentru depășirea situației din domeniul energetic.


Amintim că, pe 23 iunie curent, Consiliul European a acordat Republicii Moldova statutul de stat candidat la aderarea UE.

4
3
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий