Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Eșanu, după ce Diacov a fost citat la PG: „Prioritatea organelor de drept este urmărirea celor care critică această guvernare”

14 feb. 2022,, 14:37   Politică
2853 1

Juristul, Nicolae Eșanu, consideră că citarea lui Ivan Diacov la Procuratura nu este decît o nouă dovadă clară că pentru organele de drept, prioritatea numărul unu rămîne urmărirea celor care critică guvernarea, transmite Noi.md cu referire la unimedia.

„Și în acest scop se alocă resurse considerabile, care permit identificarea chiar și a faptelor comise cu mulți mulți ani în urmă. Cel mai trist este că, foarte probabil, mulți dintre ei nici nu conștientizează acest lucru sau îl consideră firesc. După cum și o parte importantă dintre cei aflați la guvernare nu conștientizează că prin declarațiile și pozițiile exprimate stimulează aceste practici”, a scris Eșanu, pe Facebook.

Fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, a fost citat la Procuratură pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit într-un dosar penal pentru exces de putere și abuz în serviciu. „Se lasă impresia că procurorii noștri au verde la tot ce se mișcă împotriva „sensului”, a celor, care își permit să critice justiția lui Litvinenco. Da, eu am criticat deciziile greșite si abuzive a procurorilor adoptate pe cazurile menționate mai sus și nu numai. Oare să fie poziția mea profesională (civică) pretext pentru a mă intimida și a mă persecuta?”, a scris Diacov, pe Facebook.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?