X 

Echipa națională de robotică, în pregătiri pentru o nouă competiție

29 aug. 14:00   Politică
2614 0

Tinerii, Nicolae Țurcanu, Cristian Romanciuc, Vladimir Corduneanu și Adrian Bandalac, fac parte din echipa națională de robotică și se pregătesc, împreună cu mentorii lor, Florin Cazac și Carolina Bondarciuc, să reprezinte Republica Moldova la FIRST Global Challenge, o competiție globală de robotică la care participă peste 190 de echipe din întreaga lume, în Singapore.

În fiecare an, competiția abordează o temă, care este foarte importantă la nivel global. Tema pentru anul 2023 este „Hydrogen Horizons”, care încurajează echipele FIRST Global să-și imagineze viitorul energiei și să creeze modalități mai durabile de asigurare cu resurse energetice planeta noastră, notează Noi.md.

De la debutul competiției, din 2017, echipa din Republica Moldova de robotică a concurat în FIRST Global Challenge și a obținut succese remarcabile.

Astfel, în 2018, echipa țării noastre a obținut medalie de bronz în Mexic pentru Premiul mare FGC; în 2019 - în Dubai, tinerii noștri au luat trei medalii de aur, iar în 2022 - o altă medalie de aur în Geneva pentru Inovație în Inginerie.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?