Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Drepturile și interesele diasporei moldovenești din România au fost discutate la MAEIE (FOTO)

10 oct. 2019,, 15:19   Politică
2006 0

Schimb de experiență privind activitatea și asistență consulară.

La Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova s-a desfășurat, în perioada 7-8 octombrie 2019, vizita de lucru a reprezentanților Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.

Funcționarii consulari ale ambelor state au convenit identificarea unor experți care să participe la o rundă de consultări la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova, în scopul schimbului de experiență privind activitatea consulară, precum și îmbunătățirea procedurilor de asistență consulară.

Partea română a prezentat subiecte de interes pentru domeniul activității consulare, respectiv informatizarea serviciilor consulare (prezentarea Sistemului Informatic E-Cons), prezentarea CCSCRS (Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate) și gestionarea situațiilor de criză consulară.

Diplomații moldoveni au abordat teme precum evaluarea activității sistemelor informaționale consulare, îmbunătățirea activității Centrului de Apel al MAEIE, precum și managementul instrumentelor aplicabile în cazul situațiilor de criză.


Reprezentanții celor două părți au discutat o serie de aspecte referitoare la îmbunătățirea serviciilor consulare acordate propriilor cetățeni și au agreat continuarea acestor demersuri în beneficiul diasporei românești de pe teritoriul Republicii Moldova, respectiv a diasporei moldovenești de pe teritoriul României.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?