Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon reacționează la anunțul făcut de Plahotniuc

9 oct. 2018,, 14:31   Politică
6991 10

Nu este corect ca viziunile ideologice ale unui partid să fie introduse în Constituție, a declarat președintele Igor Dodon, cu referire la anunțul făcut astăzi Vlad Plahotniuc precum că vectorul european va fi introdus în Constituția țării, informează Noi.md.

„Ce fel de abordare pro-Moldova e aceasta?”, se întreabă Dodon.

„ Se vede ca PDM încă nu s-a lămurit cu propriile convingeri și vrea sa profite de doua idei politice, fără a fi credibila nici pe una din ele. Consider ca modificarea Constituției prin introducerea punctului privind integrarea europeană este în detrimentul echilibrului din societate. Moldova azi este deja divizata intre diferiti vectori geopolitici si intre diferite concepte de dezvoltare a tarii, dar aceste dispute trebuie rezolvate pe cale electorala, la alegeri, sau prin referendum, unde poporul sa decida vectorul de integrare si dezvoltare”, a comentat șeful statului.

El a reiterat că pledează pentru un echilibru în relațiile externe, față de Est și Vest, dar și pentru evitarea oricăror precedente periculoase în raport cu legea supremă a țării.

„Nici fracțiunea socialiștilor din Parlament, nici eu ca președinte, nu vom susține și nu vom semna inițiativa democraților de a introduce modificări în Constituția țării. Alegerile parlamentare vor arăta cel mai bine pe cine și ce doresc cetățenii, și nu trebuie modificată Constituția acum, în grabă, fără consens social larg și pe sfîrșit de mandat politic”, a conchis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?