X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Plahotniuc despre „soarta” proiectului privind introducerea „integrării europene” în constituție

9 oct. 2018,, 13:50   Politică
4486 5

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, în cadrul briefingului săptămînal al formațiunii, a comunicat mai multe detalii cu privire la inițiativa de modificare a Constituției privind introducerea sintagmei de „integrare europeană”, informează TRIBUNA.

„Pentru votarea acestei legi nu există voturi suficiente, așa cum știți. Noi credem că, introducerea conceputului de „integrare europeană” nu trebuie negociată politic și nu trebuie să fie parte a jocurilor politice. Noi am decis, împreună cu colegii, că în ședințele din săptămîna aceasta o să supunem votului acest proiect de lege, astfel încît fiecare deputat să demonstreze dacă este cu adevărat pro-european. Scopul este de a face și mai clară direcția strategică de dezvoltare a Republicii Moldova”, a precizat Plahotniuc.

De menționat că, anterior, grupul parlamentar al Partidului Liberal şi cel al Partidului Liberal Democrat au declarat că vor vota pentru introducerea în Constituție a sintagmei de „integrare europeană”, dacă va fi aprobată, și înlocuirea definiției limbii de stat din limba moldovenească în limba română.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?