X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dodon i-a spus lui Pettit cum va acționa în cazul Stadionului Republican

7 aug. 2018,, 12:41   Politică
3757 5

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei întrevederi cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, E. S. James D. Pettit, că nu va promulga Legea cu privire la transmiterea fostului Stadion Republican Ambasadei SUA în vederea construcției noului sediu.

Șeful statului moldovenesc a scris pe rețelele de socializare că a comunicat acest lucru diplomatului american, menționînd că nu va promulga o astfel de lege care nu este acceptată de societate, relatează Noi.md.

Președintele Moldovei i-a propus diplomatului să revină la examinarea acestui subiect după alegerile parlamentare pentru a identifica în comun alte soluții mult mai convenabile pentru ambele părți.

Igor Dodon a lansat inițiativa ca pe terenul respectiv, împreună cu partenerii americanii, sa fie amenajat un parc sau construit un centru cultural, ceea ce va fi apreciat nu doar de locuitorii municipiului Chișinău, dar și de întreg poporul moldovenesc.

Șeful statului și-a exprimat disponibilitatea pentru aprofundarea dialogului în interesul cetățenilor ambelor state, inclusiv prin efectuarea unei vizite de lucru sau oficiale în SUA, în timpul cel mai apropiat.


Igor Dodon și-a reiterat poziția, potrivit căreia Republica Moldova trebuie să aibă un dialog continuu atît cu Estul, cît și cu Vestul, să dezvolte relații de prietenie, să extindă schimburile comerciale atît la nivel bilateral, cît și la cel multilateral, în interesul țării noastre.

Președintele Moldovei a menționat că în cadrul întrevederii cu Ambasadorul SUA în RM părțile au discutat actuala situație politică în țară, precum și evoluția relațiilor bilaterale moldo-americane.

Ambasadorul SUA și-a expus îngrijorarea în legătură cu aprobarea pachetului de legi privind noua politică fiscală, care potrivit lui, nu corespunde angajamentelor pe care Guvernul Republicii Moldova și le-a asumat și va afecta climatul de afaceri din țara noastră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?