COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon a menționat prioritățile coaliției de guvernare

Dodon a menționat prioritățile coaliției de guvernare

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a menționat prioritățile coaliției de guvernămînt pentru perioada următoare.

Șeful statului a declarat acest lucru într-un interviu pentru Tribuna.md, transmite Noi.md.

El a menționat că Guvernul trebuie să facă prioritar ceea ce îi cer cetățenii.

”Oamenii vor o securitate socială mai bună, o economie performantă care să permită majorări de salarii şi pensii, vor tarife decente, să nu mai fie furaţi prin diferite scheme frauduloase, vor drumuri mai bune, un sistem medical măcar decent. Iată astea sînt prioritățile de care trebuie să se ocupe Guvernul, nu trebuie să inventeze nimic, nu trebuie să elaboreze mari programe de guvernare, dar să vină cu soluții şi acțiuni concrete care să rezolve problemele menționate”, a declarat șeful statului.


”E adevărat că acestea nu se rezolvă în trei luni, dar îngrijorarea mea este că anumite ministere care răspund de aceste domenii nu au o viziune clară şi un plan prin care să se ocupe în mod eficient de aceste probleme ale oamenilor. Eu de o lună avertizez asupra acestor lucruri şi am senzaţia că unii pur şi simplu nu pot sau nu știu cum să lucreze pentru cetăţeni, se pierd în continuare în justificări de ce nu pot face ceva, în loc să treacă la acțiuni. Dacă în termen scurt conducătorii acestor ministere nu înțeleg sarcinile pe care le au în faţă, nu trebuie să ne ferim să luam în calcul o primă remaniere, să fie aduși oameni care înțeleg mai bine ce trebuie făcut”, a declarat președintele Moldovei.

Potrivit lui, conducătorii de instituții trebuie să înțeleagă că nu au fost numiți pe patru ani, dar vor sta în funcții atîta timp cînd produc rezultate concrete pentru cetăţeni. ”Este o vorbă din popor: scările se construiesc de jos în sus, dar se mătură de sus în jos. Să nu uite de asta cei din ministere”, a menționat Igor Dodon.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load