Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Diacov a fost obligat de Judecătorie să dezmintă o declarație făcută în adresa procurorilor

22 noi. 2018,, 11:41   Politică
3335 6

Fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ion Diacov, s-a văzut silit, ieri, de Judecătoria Chișinău să dezmintă o declarație făcută anterior la adresa procurorilor din Republica Moldova, dînd parțial dreptate Asociației Procurorilor din RM, care a invocat dreptul la apărarea reputației profesionale.

Este vorba de declarația, lansată în cadrul unui interviu publicat în luna mai 2017 în ziarul „Timpul”, potrivit căreia procurorii din Republica Moldova ar intenta precugetat anumite dosare penale, ca apoi să extorcheze bani de la bănuiți, pentru a le clasa ulterior.

„Pe 27 mai 2017, în interviul acordat cotidianului „Timpul" am declarat că eu cunosc cazuri concrete, cînd actualii procurori creează situații, pe care tot ei le rezolvă pe bani buni. Mai ține cineva minte cazul cînd procurorii au fost arestați, pentru că au deschis dosar pentru evaziune fiscală și apoi solicitau de la omul de afaceri 200 000 euro pentru a clasa dosarul? Aproape doi ani de hărțuire judecătorească și iată decizia. Rog să mă ajutați să înțeleg ce a dorit să-mi dovedească procurorul general domnul Eduard Harunjen? Anume prin rezoluția dumnealui a fost declanșată această epopee de apărare a demnității”, a comentat decizia judecătorilor Ion Diacov.

Judecătoria Chișinău l-a obligat pe Diacov, dar și publicația „Timpul” să publice dezmințiri, iar fostul procuror să plătească și 100 de lei în calitate de cheltuieli de judecată.

Totodată, magistrații nu au acceptat doleanța Asociației Procurorilor ca Diacov „să-și ceară scuze de la întregul corp de procurori” din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?