X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Despre ce au discutat astăzi socialiștii la ședința Consiliului Republican

21 aug. 2019,, 13:48   Politică
3084 0

Pregătirea de alegerile locale din 20 octombrie și cooperarea de mai departe cu blocul ACUM sînt principalele teme abordate astăzi la ședința Consiliului republican al PSRM, notează Noi.md.

Președintele Igor Dodon, invitat la ședință, a precizat că partidele care formează coaliția de guvernare trebuie să stabilească ce va sta la baza noului acord de cooperare și care sînt prioritățile.

„Acum trebuie să vedem ce va sta la baza colaborării de mai departe cu cei de la ACUM. Am discutat despre elementele acordului. Trebuie să fie semnat un acord pentru ca să înțelegem cum ne mișcăm mai departe, vom acorda suport în continuarea acestei majorități parlamentare, cînd determinăm care sînt pilonii de bază. Sînt și unele semne de întrebare, dar considerăm că trebuie să ne axăm mai mult pe salarii, pensii, drumuri, decît pe concursuri de dragul concursurilor și numiri în funcții. Asta așteaptă oamenii de la noi”, a menționat Dodon.

Dodon a confirmat că Ion Ceban este candidatul la funcția de primar general al capitalei, doar că deocamdată există doar o decizie politică în acest sens.

„Oficial va fi votată decizia la ședința Consiliului republican din 30 august. În toate raioanele sînt deja candidați la funcția de primar al orașului. Socialiștii intră în această campanie bine pregătiți și cred că vor obține un rezultat foarte bun”, a adăugat Dodon.


El a menționat că numele candidaților la funcția de consilieri municipali și raionali vor fi anunțate după 30 august, iar a primarilor de orașe și sate după 9 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?