X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Deputatul rămas fără imunitate parlamentară Alexandr Nesterovschi a ajuns în fața magistraților

23 sep. 2023,, 13:00   Politică
4413 0

Deputatul Alexandr Nesterovschi, cel care a rămas recent fără imunitate parlamentară, a ajuns în fața magistraților de la Judecătoria Ciocana, fiind condus de mascați. Judecătorii urmează să decidă asupra prelungirii măsurii de arest cu 30 de zile.

Amintim că pe 21 septembrie, Parlamentul a votat pentru retragerea imunității deputaților Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi, transmite moldova1.

Irina Lozovan este cercetată pentru acceptarea cu bună știință a finanțării politice din partea grupului criminal condus de Ilan Șor, și pentru spălare de bani. Iar Alexandr Nesterovschi este acuzat de corupere pasivă, că ar fi acceptat sprijin financiar din partea grupului criminal Șor și, în același timp, că ar fi organizat schema ilegală de finanțare a Partidului „Renaștere”.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin a menționat că, în ultimele luni, Procuratura Anticorupție în comun cu Serviciul de Informații și Securitate au avut în gestiune mai multe dosare penale, ce vizează finanțarea partidelor politice.

Amintim că în martie Alexandr Nesterovschi a anunțat că părăsește Partidul Socialiștilor. Acesta a precizat că va rămîne deputat independent, dar s-a alăturt „Mișcării pentru popor”. La scurt timp, i s-a alăturat și deputata Irina Lozovan.


Pe 30 martie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a cerut celor doi deputați să-și depună mandatele, lucru care nu s-a întîmplat nici pînă în prezent.

4
0
0
2
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?