X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost reținuți de oamenii legii

21 sep. 2023,, 21:10   Politică
4400 0

Deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost reținuți de oamenii legii pe un termen de 72 de ore. Informația a fost confirmatăde către procurorul general interimar, Ion Munteanu.

Potrivit lui Munteanu, cei doi au fost reținuți pentru a evita posibilitatea exercitării influenței asupra martorilor și desfășurării procesului penal. Lozovan a fost ridicată de acasă, iar Nesterovschi de lîngă Parlament, transmite tv8.

„La această oră, au loc percheziții la domiciliile celor doi”, a punctat Ion Munteanu.

Joi, 21 septembrie, procurorul general interimar, Ion Munteanu, a cerut la Parlament ridicarea imunității parlamentare a deputaților Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan. Ultima este bănuită de acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic, din partea unui grup criminal organizat și spălarea banilor săvîrșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Alexandr Nesterovschi este bănuit de acceptarea cu bună știință a finanțării unui partid politic din partea unui grup criminal organizat, dar și de corupere pasivă, adică pretinderea, acceptarea și primirea personal sau prin mijlocitor, de bunuri ce nu i se cuvin, pentru sine și pentru a îndeplini acțiuni în exercitarea funcției sale.


De la tribuna Legislativului, Ion Munteanu a precizat că din martie 2023, Alexandr Nesterovschi ar fi acționat în interesul grupării Șor, „inclusiv pentru a pregăti lansarea și finanțarea unui partid cu vector pretins pro-european, dar care sa promoveze interesele grupării criminale”.

Potrivit lui Munteanu, pentru acest scop a fost racolat un fost ex-deputat din legislatura 2019. Munteanu a refuzat să spună numele deputatului, motivînd că nu are acordul părții implicate în acest sens.

4
0
0
2
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?