Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Deputații din România și Republica Moldova au semnat o declarație comună și au dansat hora

19 iun. 2022,, 10:00   Politică
3591 0

Ieri la Chișinău a avut loc ședința comună a parlamentelor Republicii Moldova și României, care s-a încheiat cu o horă, relatează eNews.

La Chișinău a avut loc ședința solemnă comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României, la care au participat Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, Președintele Senatului României, Florin-Vasile Cîțu, Președintele Camerei Deputaților, Ion-Marcel Ciolacu, împreună cu membrii celor două legislative.

La eveniment a fost prezentă și Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

”Ședința comună a celor două Parlamente se înscrie într-un mod logic și firesc în relația ascendentă dintre Republica Moldova și România. sînt încrezătoare că evenimentul de astăzi va impulsiona cooperarea dintre Chișinău și București pentru noi proiecte de infrastructură, de consolidare a independenței energetice sau de modernizare a comunitățile locale”, a declarat Sandu.

Președintele a menționat că cooperarea dintre Parlamente va fi foarte importantă pentru țară și în cadrul procesului de integrare europeană, deoarece Republica Moldova va trebui să se alinieze legislației europene, iar România are deja o astfel de experiență.


Ședința comună s-a încheiat cu adoptarea Declarației comune.

"Declarația comună pe care o vom adopta astăzi înseamnă un mare sprijin pentru Republica Moldova din partea României. De la securitatea frontierelor la proiecte de infrastructură, investiții românești și instruirea specialiștilor moldoveni", a declarat Ion-Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților din România.

În document se vorbește despre cooperarea și coordonarea în domeniul justiției și combaterea corupției, securitatea statului; managementul frontierei și activitatea polițienească; cultură, educație, cercetare, tineret și sport, asistență socială etc.

La final, deputații celor două țări au decis să danseze hora pe muzica lui Gheorghe Zamfir și Nicolae Botgros.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?