X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Grosu: „Nu așteptăm scurtături pentru aderarea la UE”

18 iun. 2022,, 18:00   Politică
2659 0

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a declarat, sîmbătă, că țară noastră are toate "ingredientele" pentru a îndeplini cerințele de aderare la Uniunea Europeană. Întrebat cînd crede că Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, șeful legislativului de la Chișînău a spus că totul depinde de autoritățile din Moldova, cît de repede se vor mobiliza și vor munci.

"Nu am să pun un orizont, dar știu un lucru - noi nu așteptăm scurtături, să ni se ofere să ardem etape. Noi știm că trebuie să facem totul că la carte. Noi trebuie să consolidăm instituțiile noastre, să demonstrăm reziliența, în special în crize, pentru că atunci vezi cît de sustenabil este statul prin instituțiile tale. Avem reforme și angajamente foarte clare în proces: reforma justiției, combaterea corupției, asigurarea securității energetice. Toate lucrurile acestea sînt pe ordinea de zi. Noi o să ne mișcăm repede, nu în detrimentul calității, bineînțeles. O să apelăm neapărat la experiență colegilor, dînșii au parcurs deja și au învățat lecțiile, vrem să preluăm din această experiență. Cu alte cuvinte, noi la Chișînău avem toate ingredientele pentru a ne mișcă repede, avem o majoritate parlamentară, avem Guvern, Președinția susține toate aceste reforme. Acum totul va depinde de noi, cît de repede ne mobilizăm, iar eu va garantez că lucrurile se vor mișcă repede, bineînțeles țînînd cont de toate rigorile și standardele internaționale", a spus Igor Grosu în cadrul conferinței după ședința comună a Parlamentelor Moldovei și Romîniei.

Astăzi, la Chișînău, a avut loc prima ședința comună a Parlamentelor de la Chișînău și București. În urmă întrunirii, a fost adoptată și semnată o declarație comună, în care cele două state se angajează să coopereze pentru dezvoltare reciprocă, mai ales în contextul în care Republica Moldova a fost invitată să devină stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?