Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Deputat: Audierea procurorului general privind "furtul miliardului" poate fi făcută cu ușile închise

2 oct. 2018,, 15:50   Politică
3012 3

Procuratura Generală este obligată să vină în Parlament și să prezinte raportul privind furtul miliardului din băncile din Moldova, dar poate face acest lucru cu ușile închise, a spus deputatul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vadim Pistrinciuc.

La un post de televiziune privat, el a spus că „reprezentanții procuraturii pot să nu prezinte informațiile secrete, pot să le „ascundă” în rapoarte sau să ceară ca şedinţa să se desfăşoare cu ușile închise, dar refuzul de a veni în Parlament vine în contradicţie cu sensul parlamentarismului”.

„Guvernarea ar trebui să fie cea mai interesată de astfel de audieri, luînd în considerare declarațiile făcute la începutul anului 2016 cu privire la desfăşurarea controlului parlamentar. Audierile nu s-au desfășurat nici măcar în privinţa expulzării cetățenilor turci (angajații liceului moldo-turc „Orizont” – „I.”), fapt ce a provocat o reacție puternică din partea mai multor organizații internaționale”, a remarcat deputatul.

Potrivit lui, nimeni în Parlament nu are de gînd să se amestece în activitatea procurorilor și nu va da instrucțiuni, însă deputații doresc să audieze raportul privind progresele investigației „furtului secolului”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?