Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Sîrbu: Cu sau fără participarea procurorului general, audierile vor avea loc

2 oct. 2018,, 11:51   Politică
3152 8

Audierile parlamentarea privind evoluția anchetei în dosarul furtul miliardului vor avea loc în această săptămînă și fără participarea procurorului general, a declarat deputatul PDM Sergiu Sîrbu pentru Noi.md.

Democratul a precizat că legislația îi permite procurorului general să refuze divulgarea anumitor date, dacă acest lucru aduce prejudicii actului justiției.

„Audierile vor avea loc cu sau fără participarea procurorului general. Audierea reprezentanților puterii judecătorești, din care face parte și procuratura, are loc în limitele legislației, mai ales dacă este vorba despre prezentarea unor informații legate de cauze penale. Ceilalți șefi de instituții, care au fost chemați la Parlament, vor participa la audieri”, a menționat Sîrbu.

Procurorul general Eduard Harunjen a expediat recent o spicherului Andrian Candu, prin care îl informează că Procuratura Generală se află în imposibilitatea de a da curs solicitării deputaților de a prezenta informații legate de cauzele penale în dosarul „furtul miliardului”.

“În opinia Procuraturii, audierea în Plenul Parlamentului a Procurorului General și a procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție în legătură cu cauzele penal inițiate pe faptele de sustragere a mijloacelor financiare din sistemul bancar, nu este altceva decît o solicitare voalată a informației cu privire la evoluția acestor cauze, multe dintre ele pendinte. O atare situație este una inacceptabilă deoarece contravine principiilor universale de înfăptuire a justiției și de reglementare a rolului Procuraturii într-o societate democratică”, a menționat Eduard Harunjen în scrisoare.


Audierile parlamentare, la care au mai fost invitați guvernatorul Băncii Naționale, șeful CNA și cel al Procuraturii Anticorupție, urmează să aibă la 4 octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?