Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Declarație: Astăzi Curtea Constituțională este cu dreapta, cu Occidentul

15 dec. 2020,, 17:55   Politică
6785 3

Curtea Constituțională a Moldovei, fiind un marker foarte important și avînd statutul adevărului suprem, este astăzi cu partidele de dreapta și cu Occidentul, iar în raport cu legile audiovizualului se va arăta în toată gloria, și se va arăta sub aspect politic.

Această opinie a fost exprimată de politologul Corneliu Ciurea în cadrul emisiunii „Glavnoe” cu Serghei Scripnic la postul TVC-21, transmite eNews.

El a menționat că deputatul Sergiu Sirbu a pregătit amendamente la legile audiovizualului, optînd pentru permisiunea de a difuza programe analitice și militare-politice rusești.

„Și-a pus cenușă pe cap, pentru că în 2013 a votat pentru adoptarea lor. Iar acum și-a dat seama de greșeala sa. Sirbu este un deputat care și-a schimbat radical viziunea în legătură cu schimbarea situației politice. Acest lucru poate fi tratat neutru. Deputații au dreptul la un astfel de pas. El nu este singurul în acest sens, nici primul și nici ultimul”, a spus Corneliu Ciurea.

„În ceea ce privește legea. Asistăm la o schimbare dramatică a atmosferei politice pe care socialiștii o creează pentru a relua jocurile politice. Ei și alții încearcă să creeze o nouă configurare politică. Grupul Pentru Moldova este, de asemenea, implicat în acest lucru”, a subliniat politologul.


El a remarcat importanța momentului - cum se va comporta CC.

„CC este un marker foarte important. Ea are statutul adevărului suprem. Cu toții înțelegem perfect cu cine este Curtea Constituțională astăzi, ea este cu dreapta și cu Occidentul, dar trebuie să se arate în toată gloria sa. Și să se arate politic. Asta este prognoza mea”, a conchis Corneliu Curea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?