COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De ce urlă așa opoziția

De ce urlă așa opoziția

Opoziția din Moldova urlă tare, pentru că ea este cuprinsă de o frică sălbatică că țara chiar și în condiții de pandemie și criză economică mondială, a găsit resurse pentru dezvoltare, în special, fondurile imense alocate pentru reparația drumurilor.

Despre aceasta a scris pe pagina sa de pe rețelele de socializare deputatul din partea Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea, transmite Noi.md
El a publicat un tabel în care sînt prezentate datele privind fondurile alocate pentru reparația drumurilor. Este vorba despre suma de peste 4 miliarde de lei (4 miliarde 106 milioane lei).

Și acestea sînt doar resurse interne.


"Dacă luăm în calcul și creditele Băncii Mondiale, BERD, iar acestea sînt circa 2 miliarde de lei, atunci bugetul total alocat pentru reparația drumurilor va constitui peste 6 miliarde de lei.

Această sumă este de 2 ori mai mare decît suma din 2019! Pur și simplu comparați:

2018 - 3 401 milioane
2019 - 2 727 milioane
2020 - 4 106 milioane (cu creditele externe - mai mult de 6 miliarde de lei).

Da. Chiar și administrația publică locală de nivelul 2 a obținut bugete de aproape două ori mai mari (661 milioane lei) decît în 2019 (357 milioane lei!).
Acum înțelegeți de ce opoziția urlă așa?

Ei au fost cuprinși de o teamă sălbatică, deoarece chiar și în condiții de pandemie și a unei crize economice mondiale grave, guvernul a găsit resurse pentru dezvoltare!”, a scris în încheiere Bogdan Țîrdea.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load