X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Curtea de Apel Chișinău decide marți dacă menține arestul la domiciliu al lui Igor Dodon

30 mai. 2022,, 14:43   Politică
2177 0

Curtea de Apel Chișinău va decide marți 31 mai asupra menținerii măsurii de arest la domiciliu pentru 30 de zile, aplicată prin decizia din 26 mai a judecătoriei Chișinău fostului președinte și lider al PSRM Igor Dodon, transmite europalibera.

Instanța urmează să examineze trei recursuri la decizia primei instanțe, în cel înaintat de procurori fiind cerută înlocuirea arestului la domiciliu cu detenție în Penitenciarul nr. 13. În celelalte două apeluri, atît apărarea, cît și fostul președinte au cerut instanței eliberarea sub control judiciar.

Igor Dodon, care susține că procesul împotriva e motivat politic, a spus duminică că va publica recursul pe care l-a înaintat Curții de Apel, pentru a se vedea „cît de slabe și neprobate” ar fi acuzațiile procurorilor. „Noi l-am sfătuit să nu-l publice, ca să nu fie acuzat că divulgă date din anchetă”, ne-a spus luni Nicolae Postrusu, unul dintre avocații fostului președinte.

Petru Iarmaliuc, șeful grupului de procurori care investighează cazul lui Igor Dodon, declarase anterior în instanță că a insistat pe arest la domiciliu pentru că fostul președinte ar fi intenționat să plece din țară în ajunul descinderilor de marți, 24 mai. Igor Dodon a negat însă că ar fi avut de gînd să fugă de anchetă, spunînd că a avut planuri pentru o deplasare înainte de începerea perchezițiilor și a urmăririi sale de către procurori.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?