Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

"Justiția televizată a revenit". Vlah a comentat arestarea lui Dodon

28 mai. 2022,, 10:30   Politică
5131 0

Politicienii din Republica Moldova nu au învățat cultura politică și curtoazia, a declarat bașcanul găgăuziei Irina Vlah, comentînd acuzațiile aduse fostului președinte al Moldovei Igor Dodon și plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Șefa Găgăuziei a spus că a avut întotdeauna o atitudine proastă față de „justiția televizată”, relatează gagauzinfo.md, transmite Știri.md.

„Acum avem impresia că am revenit la vremurile lui Plahotniuc, cînd procurorii lucrau pentru interesele unui partid politic și erau angajați în represalii împotriva opoziției și a oponenților”, a spus Vlah.

Bașcanul a subliniat că diferitele pături ale societății au atitudini diferite față de fostul președinte al țării, dar numai o instanță îi poate dovedi vinovăția.

„Linia roșie de aici este o forță care vrea să arate că domnul Dodon este vinovat, vrea să-l arate vinovat și jignit”, a adăugat bașcanul.


Continuînd subiectul, Irina Vlah a afirmat că, în calitate de fost șef al statului, Igor Dodon trebuie respectat și a numit „scenariul” ales pentru el „eronat și criminal”.

„Același scenariu a fost aplicat domnului Stoianoglo”, a spus Irina Vlah.

Menționăm că fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu.

Igor Dodon a declarat dosarul penal în care este vizat a fost intentat la comanda președintelui Maia Sandu, iar cei care se ocupă de acest dosar ar fi ghidați de Ambasada SUA. Scopul acestor acțiuni este de a neutraliza opoziția, mai spune Dodon.

16
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?