Curtea Constituțională a respins sesizarea unui candidat PDM la alegeri

Curtea Constituțională a respins sesizarea unui candidat PDM la alegeri

Curtea Constituțională a respins sesizarea lui Iurie Urzică, candidat al PDM la alegerile parlamentare, prin care acesta cerea renumărarea voturilor în circumscripția nr. 4, Rîșcani.


Iurie Urzică a semnalat existența unor divergențe între informațiile existente în procesele-verbale ale unor secții de votare din circumscripția Rîșcani. În opinia lui, aceste încălcări sînt grave și afectează rezultatele votării și distribuirii mandatelor.


În urma analizei argumentelor înaintate de candidatul PDM, Curtea Constituțională a emis o decizie în care precizează că Urzică nu a prezentat probe în susținerea afirmațiilor sale, probe care să demonstreze afectarea rezultatelor votării.


„Analizînd argumentele candidatului electoral, documentele electorale prezentate de către Comisia Electorală Centrală, Curtea respinge demersul privind renumărarea voturilor exprimate în alegerile parlamentare în circumscripția nr. 4”, se menționează în decizia Curții.


Potrivit rezultatelor pe circumscripția nr. 4, Urzică a acumulat 11 604 de voturi, fiind întrecut de contracandidatul său înaintat de PSRM, Vladimir Mizdrenco. Pentru candidatul socialiștilor și-au dat votul 11 774 de alegători, acesta fiind desemnat astfel cîștigător.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load