X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cum răspunde Năstase la întrebarea privind arestarea lui Șor

6 sep. 2019,, 11:00   Politică
4892 0

"Autoritățile trebuie să respecte toate procedurile legale". Astfel a răspuns ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, după ce a fost întrebat în timpul unei emisiuni de ce controversatul om de afaceri Ilan Șor încă nu a fost reținut.

Năstase a dat asigurări că Șor va răspunde... "chiar dacă vor trece mai mulți ani".

„În momentul în care am avut dosarul gata cu Șor, am putut să-l dăm în căutare națională și internațională. Astea sînt regulile vieții, regulile după care trăiește o întreagă lume. Acum noi ce trebuie să facem? Să ne tăiem venele în Piața Marii Adunări Naționale ca să satisfacem pe cineva? Ce ar trebui să facem? Respectăm procedurile, intentăm dosarele penale, dăm în urmărire. Bineînțeles, vine ziua cînd se răspunde. Nu uitați, Pinochet (n.r. – fostul dictator chilian Augusto Pinochet Ugarte) a trebuit să trăiască 90 de ani ca să ajungă să răspundă penal”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Pe 30 iulie 2019, Ministerul de Interne a anunțat că Ilan Șor a fost dat în căutare internațională.

În luna august, șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, a declarat că Șor se află în Israel. „La orice traversare de frontieră va fi reținut”, a spus el, în condițiile în care Israelul nu-și extrădează cetățenii.


Amintim că Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară, după demersul procurorului general interimar, Dumitru Robu, care a venit în plenul Parlamentului cu o asemenea solicitare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?