Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Trei persoane arestate într-o operațiune antiteroristă la Mahacikala și Kaspiisk în Daghestan

1 apr. 07:15   Externe
2112 0

Autoritățile ruse au arestat duminică trei persoane în Republica Daghestan (Caucaz), acuzate de faptul că au vrut să pregătească atentate, la zece zile de la un atac la o sală de concert, Crocus City Hall, lîngă Moscova, soldat cu 144 de morți, revendicat de Statul Islamic (SI), relatează AFP.

”Trei bandiți care prevedeau să comită o serie de crime teroriste au fost arestați”, anunță într-un comunicat Comitetul Național rus Antiterorist.

Comitetul precizează că aceste arestări au avut loc în cursul unei operațiuni în orașul Mahacikala, capitala Daghestanului, și în orașul Kaspiisk, situat la zece kilometri de Mahacikala.

Potrivit unei surse anonime din domeniul securității, citată de agenția publică rusă de presă RIA Novosti, doi suspecți au fost ”blocați” în apartamentul lor, la Kaspiisk, după care au fost arestați.

”O armă automată și muniție, dar și un dispozitiv exploziv improvizat gata să fie folosit au fost găsite în timpul percheziției locurilor arestărilor”, anunță Comitetul antierorist, care precizează că operațiunea nu s-a soldat cu victime.


Acest anunț intervine la mai bine de o săptămînă de la atentatul de la sala de concert Crocus City Hall, la periferia capitalei ruse, soldat cu 144 de morți și 551 de răniți, revendicat de orgabizația jihadistă Statul Islamic (SI), dar în care autoritățile ruse dau asigurări că văd o pistă ucraineană.

În total, 12 persoane au fost arestate după acest masacru, inclusiv patru presupuși autori, originari din Tadjikistan, o fostă republică sovietică din Asia centrală în care SI este activ.

Vineri seara, Serviciile ruse de securitate (FSB) au anunțat că au arestat trei ”cetățeni dintr-o țară din Asia Centrală” care plănuiau un atentat cu bombă în sud-vestul Rusiei.

1
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?