Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cum evaluează Austria perspectivele aderării Republicii Moldova la UE

28 dec. 2023,, 11:15   Politică
2876 2

Ministrul austriac pentru afaceri europene și afaceri constituționale, Karoline Edtstadler, și-a exprimat scepticismul cu privire la posibilitatea ca Ucraina și Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană (UE) în următorii ani.

În cadrul unui interviu acordat Agenției austriece de presă, ea a declarat că este puțin probabil ca acest lucru să se întîmple în următorii 5-10 ani.

Edtstadler a spus că Kievul și Chișinăul ar trebui să depună multe eforturi și să implementeze reformele necesare. De asemenea, ea a subliniat că aderarea Ucrainei la asociația politică este imposibilă atît timp cît pe teritoriul țării au loc acțiuni militare.

Anterior, șeful Consiliului European a declarat că șefii țărilor europene au decis începerea negocierilor de aderare a Ucrainei și Moldovei la UE.

Anterior, europarlamentarul Alin Mituța a declarat că procesul de aderare a Moldovei la UE ar putea fi destul de complicat și că republica nu va putea deveni parte a UE fără Ucraina.


Anterior, șeful reprezentanței Comisiei Europene în Austria, Martin Zelmaer, a declarat că procesul de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană (UE), chiar și în cadrul unei proceduri accelerate, va dura între 6 și 11 ani.

18
6
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?