Transnistria stiri: 1395
Eurovision stiri: 502

Contestația depusă de ACUM împotriva PDM a fost respinsă

22 ian. 2019,, 10:50   Politică
2455 3

Contestația ACUM prin care a cerut Comisiei Electorale Centrale să sancționeze Partidul Democrat pentru un mesaj de felicitare transmis mai multor locuitori din Chișinău de către Vlad Plahotniuc, a fost respinsă.

Potrivit CEC, contestatarii nu au prezentat suficiente probe prin care să demonstreze că pliantul cu pricina a fost repartizat la data de 13 ianuarie, așa cum se spune în contestație.

Potrivit unei contestații depuse de blocul ACUM la CEC, la 13 ianuarie în mai multe blocuri din Chișinău au fost distribuite pliante de felicitare semnate de președintele PD, Vlad Plahotniuc. Respectiv contestatarii susțin că conform prevederile Codului Electoral toate cheltuielile pentru campania electorală se efectuează din mijloacele de pe contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Reprezentantul PDM, Vadim Moțarschi, a spus că pliantul a fost distribuit de fundația lui Vlad Plahotniuc, nu de partid. În plus, materialele publicitare au fost distribuite pînă la 28 decembrie, în timp ce partidul a fost înregistrat în cursă la 2 ianuarie.

CEC a respins contestația și a recomandat fundațiilor să nu folosească denumirile și/sau elementele de identificare a partidelor politice în activitățile sale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?