X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Concluzia Biroului Politici de Reintegrare în urma analizei imaginilor video privind incidentul de la Tiraspol

25 mar. 09:33   Politică
2930 0

În contextul incidentului recent din regiunea transnistreană, în care a fost implicat un elicopter militar, Biroul Politici de Reintegrare a venit cu anumite precizări.

Instituțiile de profil ale Republicii Moldova au analizat cu atenție imaginile video difuzate pe diverse rețele sociale și în mass-media din stînga Nistrului, notează Noi.md.

În urma analizelor efectuate și a informațiilor acumulate, s-a ajuns la următoarele concluzii:

- materialele difuzate conțin elemente evidente de montaj video, indicînd faptul că incendiul elicopterului a fost cauzat de alți factori decît drona care apare în imagini;

- ⁠incidentul a fost provocat deliberat cu scopul de a crea panică și a menține tensiunea în societate pe ambele maluri ale Nistrului.


Totodată, Biroul evidențiază că asemenea acțiuni nu au consecințe reale și nu reprezintă un pericol real pentru cetățeni, ci sînt planificate doar pentru a speria oamenii. Autoritățile competente ale Republicii Moldova, în cooperare cu partenerii externi, urmăresc cu atenție situația din regiune, în vederea menținerii stabilității și preîntîmpinării unor noi provocări.

Amintim că anterior expertul WatchDog, Andrei Curăraru, a spus că, în urma unor verificări ale imaginilor video cu o presupusă dronă care ar fi lovit un elicopter Mi-8 la o unitate militară din regiunea transnistreană, a fost descoperit faptul că acestea sînt trucate. Și fostul ministru pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, a fost de aceeași părere.

Recent, presa din stînga Nistrului a anunțat că o dronă kamikaze ar fi lovit, fără să facă victime, un elicopter Mi-8 ce stationa pe teritoriul unei unități militare. Biroul Politici de Reintegrare nu a confirmat presupusul atac, spunînd că incidentul este o tentativă de a provoca panică în regiune.

În cadrul unei conferințe de presă susținută săptămîna trecută, președinta Maia Sandu, a calificat atacul cu o dronă kamikaze asupra unui elicopter militar la Tiraspol drept o provocare menită să alimenteze frica și să creeze o situație tensionată.

10
2
0
1
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?