Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Flenchea și Curăraru: "Imaginile cu presupusa dronă în regiunea transnistreană sînt trucate"

19 mar. 09:00   Politică
4105 0

Expertul WatchDog, Andrei Curăraru, spune că, în urma unor verificări ale imaginilor video cu o presupusă dronă care ar fi lovit un elicopter Mi-8 la o unitate militară din regiunea transnistreană, a fost descoperit faptul că acestea sînt trucate. Și fostul ministru pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, este de această părere.

„Primul lucru pe care l-am făcut noi - am verificat imaginile statice și am văzut acolo alterații, pe care le-am depistat prin două mecanisme diferite, după care timp de 6 ore am văzut reportajele pe twitter în care au fost verificate și imaginile video, se vede cum acești pixeli se mișcă, apar, dispar”, a spus Andreri Curăraru, expert WatchDog.

„Nu a fost ridicat nivelul de alertă, dacă reieșim din ipoteza unui atac terorist, nu au fost niciun fel de reacții sau informații oficiale de la Tiraspol {...}. Nu avem confirmată autenticitatea acestor imagini”, a spus, la rîndul său, Alexandru Flenchea, notează Noi.md cu referire la protv.

Amintim că recent presa din stînga Nistrului a anuntat că o dronă kamikaze ar fi lovit, fără să facă victime, un elicopter Mi-8 ce stationa pe teritoriul unei unități militare. Biroul Politici de Reintegrare nu a confirmat presupusul atac, spunînd că incidentul este o tentativă de a provoca panică în regiune.

În cadrul unei conferințe de presă susținută luni, președinta Maia Sandu, a calificat atacul cu o dronă kamikaze asupra unui elicopter militar la Tiraspol drept o provocare menită să alimenteze frica și să creeze o situație tensionată.

6
4
0
4
43

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?