Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Oleg Serebrian, despre incidentul de la Tiraspol: "A fost pornită o achetă"

21 mar. 09:15   Politică
3215 0

Oleg Serebrian, vicepremierul pentru Reintegrare, a declarat că a fost demarată o anchetă în privința incidentului de la Tiraspol, cînd o dronă ar fi lovit o bază militară.

"Am primit o informaţie de la cei din Tiraspol care a fost expediată mai multor parteneri implicaţi în procesul de negocieri. Singura informaţie relevantă de acolo este că s-a deschis o anchetă, aşteptăm rezultatele acesteia", a răspuns Oleg Serebrian jurnaliștilor, notează Noi.md.

Miercuri, ministrul Afacerilor Interne, Adrian Eftos, a declarat că nu a avut loc nicio explozie pe teritoriul unei unități militare din Tiraspol și că a fost vorba doar de un montaj video.

Amintim că anterior expertul WatchDog, Andrei Curăraru, a spus că, în urma unor verificări ale imaginilor video cu o presupusă dronă care ar fi lovit un elicopter Mi-8 la o unitate militară din regiunea transnistreană, a fost descoperit faptul că acestea sînt trucate. Și fostul ministru pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, este de această părere.

Recent, presa din stînga Nistrului a anunțat că o dronă kamikaze ar fi lovit, fără să facă victime, un elicopter Mi-8 ce stationa pe teritoriul unei unități militare. Biroul Politici de Reintegrare nu a confirmat presupusul atac, spunînd că incidentul este o tentativă de a provoca panică în regiune.


În cadrul unei conferințe de presă susținută luni, președinta Maia Sandu, a calificat atacul cu o dronă kamikaze asupra unui elicopter militar la Tiraspol drept o provocare menită să alimenteze frica și să creeze o situație tensionată.

7
2
1
1
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?