X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Codul silvic al Republicii Moldova, votat în lectura întâi în Parlament

15 mar. 08:45   Politică
2446 0

PROIECTUL noului Cod silvic a fost susținut în prima lectură de 55 de deputați. Documentul reglementează relațiile de folosire a pădurilor, protecția terenurilor, precum și utilizarea și conservarea regnului vegetal și animal.

În perioada 2001-2017, Codul silvic a avut mai multe modificări. Astfel, prin aprobarea noului Cod, se intenționează perfecționarea și aducerea în concordanță a legislației silvice la cerințele internaționale și europene, care să asigure promovarea practicilor de gestionare durabilă a pădurilor, integritatea fondului forestier, promovarea tipului natural fundamental de pădure, precum și recuperarea prejudiciilor cauzate de folosirea ilegală a resurselor pădurii.

Principalele prevederi ale Codului silvic vizează dreptul de proprietate asupra terenurilor fondului forestier, gestionarea durabilă, amenajarea, evidența, monitorizarea, controlul și supravegherea fondului forestier și cinegetic, modul de atribuire a terenurilor din fondul forestier. De asemenea, în baza acestui document, va fi stabilit mecanismul economic în domeniul administrării fondului forestier, sursele de finanțare a activităților în domeniul fondului forestier și cinegetic, regenerarea și reconstrucția ecologică a pădurii, măsurile de protecție împotriva bolilor și a dăunătorilor etc.

Codul silvic, elaborat de către Ministerul Mediului, urmează a fi examinat de Parlament și în lectura a doua.

2
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?