X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Modificări în legea Procuraturii privind interimatul funcției de procuror general

22 mar. 06:16   Societate
3081 0

Majoritatea parlamentară, condusă de partidul de guvernământ, a aprobat astăzi, în două lecturi, modificări la Legea cu privire la Procuratura Generală, anunță Noi.md.

Conform acestei legi, interimatul funcției de procuror general se va încheia automat odată cu numirea unui nou procuror sau dacă se termină suspendarea celui în funcție, în cazul în care acesta a fost supus unei urmăriri penale.

Mai mult, legea stabilește că depășirea termenului maxim de șase luni de la crearea vacanței funcției nu va influența statutul de interimar. Această clauză asigură continuitatea funcției chiar și în condițiile în care procesul de numire a unui nou procuror general întârzie.

Acest proiect de lege a fost adoptat rapid de Parlament, în ambele lecturi, de către majoritatea parlamentară deținută de PAS. În aceste condiții, mandatul actualului procuror general interimar, Ion Munteanu, ar putea fi prelungit pe un termen nedeterminat, ținând cont că, deocamdată, nu a fost anunțat un concurs nou privind alegerea unui nou procuror general. Primul concurs s-a finalizat cu scandal, rezultatele fiind anulate de Consiliul Superior al Procurorilor.

2
1
1
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?