Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Dmitri Dmitrenco: "Medicina legală se află într-o situație de criză"

30 apr. 06:30   Societate
2296 0

Volumul de muncă al medicilor legiști este foarte mare. De exemplu, experții medico-legali din Chișinău deservesc nu doar capitala Moldovei, ci și mai multe raioane.

Despre acest lucru a declarat expertul judiciar medico-legal Dmitri Dmitrenco în cadrul emisiunii "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md

"În departamentul meu, unde lucrez la Chișinău, sîntem 10 experți medico-legali. Și acești 10 oameni deservesc Chișinăul, orașul Ialoveni și raionul Ialoveni, orașul Criuleni și raionul Criuleni, orașul Călărași și raionul Călărași, orașul Strășeni și raionul Strășeni, precum și partea din raionul Dubăsari controlată de Moldova", a spus el.

Dmitri Dmitrenco a subliniat că, din cauza lipsei acute de specialiști în domeniul lor, experții medico-legali de la Chișinău sînt nevoiți să presteze servicii și în raioanele învecinate.

Potrivit acestuia, în general, există o situație de criză în medicina legală, deoarece foarte mulți angajați, experți au deja vîrsta de pensionare sau de prepensionare. Tinerii specialiști încearcă să evite această profesie, considerînd-o nu foarte prestigioasă, prost plătită, poate chiar murdară.


"De aceea ei încearcă să se orienteze spre alte specialități, mai curate din punct de vedere clinic, mai bine plătite. Lor aici nu le este interesant. Pentru ei ea nu este atît de atractivă pe cît ar trebui să fie și pe cît este, în principiu, în realitate. Doar că nimeni nu le aduce la cunoștință acest lucru", a declarat medicul-legist.

0
0
2
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?