Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 937

CNA oferă detalii despre perchezițiile desfășurate la membrii Partidului Șor

21 iul. 12:49   Politică
1762

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și Serviciului de Informații și Securitate în comun cu procurorii anticorupție, au descins astăzi cu percheziții în mai multe locații din țară.

Potrivit CNA, acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul unui dosar pornit cu privire la finanțarea ilegală a Partidului Șor de către un grup criminal organizat.

Oamenii legii au constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste.

Banii grupului criminal ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco, se precizează într-un comunicat al CNA.

Astfel, potrivit oamenilor legii, au fost documentate mai multe episoade în care, în primul semestru al anului curent, de către partid ar fi fost efectuate plăți în sumă de 600 000 de euro, pe cînd cheltuielile raportate erau de puțin peste 228 000 de lei. Din aceleași surse de proveniență infracțională, ar fi fost achitate salarii lunare membrilor partidului în sumă de 100 000 de euro, iar peste 3,5 milioane de lei ar fi fost folosite pentru transportarea participanților la protestele din Piața Marii Adunări Naționale.


Totodată, cheltuielile declarate de partid în primele șase luni ale anului, în sumă de peste 20 de milioane de lei, depășesc considerabil suma de 1,7 milioane de lei, indicată ca sursă de finanțare a partidului.

CNA mai precizează în prezent acțiunile de urmărire penală pe acest dosar continuă.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав